Teka csaptelep, avagy a csaptelepek szerepéről részletesebben

Teka csaptelep, avagy a csaptelepek szerepéről részletesebben

Teka csaptelepek, avagy a csaptelepek világáról

Alapvetően, ha egy fürdőszoba felújításról van szó, elsősorban nem feltétlen az éppen legjobban passzoló, szigorúan Teka csaptelep kiválasztására gondolunk, pedig ez egy elengedhetetlen alapvető fontosságú lépés az adott folyamatban. Természetesen egészen nyilvánvaló, hogy egy felújítás során, mindig a szembetűnőbb darabok lecserélésére illetve újra gondolására összpontosítunk, pedig alapvetően nyilván egy kád felszereltségébe a legalapvetőbb alkatrész a csaptelep. Mégsem teszünk elegendő hangsúlyt annak a kiválasztásra, pedig meggyőződésem szerint nagyon is kellene hangsúlyt tenni rá. Főleg, hogy ha kicsit elengedjük a fantáziánk nagyon szép, ízléses megoldásokat is tudunk találni az adott kérdéskörre. Éppen ezért szeretnék bővebb tájékoztatást nyújtani a csaptelepek világáról, fajtájiról és funkciók szerinti kompetenciájáról, hiszen igazán gazdag kínálattal rendelkezik a csaptelepek világa is.

Teka csaptelepek csoportosítása

Mint valószínűleg a legtöbben tudjuk, több fajta csaptelep létezik, amely más és más funkcióval van megáldva. Nyilvánvaló módon különböző csaptelepet választunk a fürdőszobába és különböző csaptelepet választunk a konyhába. A csaptelepeket funkciók szerint és elhelyezés szerint csoportosítjuk, ugyanis egy fürdőszobán beül is eltérő csaptelep szükséges mind a kádhoz, mind a mosdókagylóhoz. Továbbá szerintem szintén egészen fontos opció az, hogy pontosan hova is szeretnénk azt a csaptelepet beszerelni, milyen környezetben van, és milyen stílusnak kell megfelelnie a környező bútorok tekintetében. Természetesen elképzelhető, hogy csak számomra ennyire kardinális kérdés az, hogy a csaptelepek a minőségük mellett legyenek esztétikusak is, de számomra ez tényleg abszolút kardinális kérdés, ugyanis nagyon meghatározó szerepe van egy csapnak a helységen belül. Az alábbiakban röviden bemutatnám, hogy pontosan, milyen funkciójú csapok léteznek.

A Teka csaptelepek fajtáji

Akárcsak a hagyományos csaptelepek esetén, a Teka csaptelep is különböző felhasználások szerint építhető be és más-más típusokat kapunk a cél szerint kategorizálva.

  • Mosdó csaptelep: az elsődleges csaptelep, melyet a mosdóban illetve a fürdőszobában szoktunk elhelyezni. Ebben az esetben is több funkció illetve alternatíva van, mint például az egykaros mosdó csaptelep, a tekerőgombos mosdó csaptelep, a leeresztő szelepes és a leeresztő szelep nélküli mosdó csaptelep ezeken az opciókon belül is két alternatíva van az álló és a fali kiviteli csaptelep.
  • Mosogató csaptelep: A második alternatíva a mosogató csaptelep, mely elsősorban a konyhára összpontosul. Itt is több opció található, mint az egykaros mosogató csaptelep, továbbá a tekerőgombos mosogató csaptelep, ezenfelül a leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep, illetve az előzőhöz hasonlóan, szintén az álló illetve fali kivitelezés.
  • Kádtöltő csaptelep: A kádtöltő csaptelep szintén a fürdőszobára specializált csaptelep, mely kifejezetten a kádra van összpontosítva. Természetesen az adott alternatíván belül is több specifikus választási lehetőség van, mint például az egykaros kádtöltő csaptelep, illetve a tekerőgombos késtöltő csaptelep, leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep illetve szintén elérhetőek az álló illetve a fali alternatívák.
  • Kád mosdó töltő csaptelep: Valójában az az alternatíva nem található meg minden háztartásban, de szintén érdemes megemlíteni ezt a variánst is. Ezen az opción belül is megtalálhatóak az egykaros kád-mosdó töltő csaptelepek illetve a tekerőgombos kád-mosdó csaptelepek is szintén leeresztő szeleppel illetve anélkül.
  • Bojler csaptelep: A bojler csaptelep valójában szintén nem található meg minden háztartásban, kizárólag az olyanokba ahol ilyen jellegű a meleg vízszolgáltatás. Ebben az esetben szintén a már jól megismert két alternatíva található az egykaros bojler csaptelep illetve a kétkaros bojler csaptelep szintén leeresztő szeleppel vagy anélküli változatban.
  • Bidé csaptelep: A bidé csaptelepek egykaros funkciójúak vagy tekerő gombosak szintén álló vagy fali kivitelezésben továbbá leeresztő szeleppel vagy leeresztő szelep nélkül. Ez a fajta csaptelep minden helységbe kivitelezhető legyen szó akár fürdőszobáról, konyháról bármelyik alternatívára leszűkítve.

Teka csaptelep az én fürdőszobámban

Úgy gondolom, mindenképpen érdemes körülnézni a Teka csaptelepek kínálatában, ugyanis garantáltan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb opciót. Én személy szerint úgy gondolom, hogy fontos nagy hangsúlyt tenni a megfelelő csaptelep kiválasztására, ugyanis hosszabb távon sokkal jobban megéri befektetni egy minőségi darabra, mint hogy folyamatosan cserélni kelljen a kevésbé jó eszközt. Ezek ugyan alap dolgok és a legkevésbé sem izgalmasak, de érdemes alaposan utána járni, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb alternatíva.

Amber Harrison

http://sellyejaras.hu