Ilyen egy Cornish rex macska: ismerkedjetek meg Luluval

Ilyen egy Cornish rex macska: ismerkedjetek meg Luluval

Miért éppen Cornish rex macska?

A Cornish rex macska az egyik lehető legjobb vásárlás, amikor a macskákról van szó. Nem csak kedves, de játékos is, ráadásul nagyon ragaszkodó, így a gazdája számára is általános kellemes közérzetet biztosít az otthonában. De nézzük is meg, miért választottam én is ezt a fajta macskát!

Amikor az ember háziállatot keres, akkor általában három szempontot vesz figyelembe: az első az állat kinézete. Természetes, hogy mind olyan állatot akarunk tartani, amit esztétikusnak és megnyerőnek találunk, az ember természetétől fogva szereti a szépet és vonzódik hozzá, amivel nincs is gond, hiszen mindenkinek más az ízlése. Így egyesek teknősbékát szeretnének, mások aranyhalat és persze igen sokan valamilyen szőrös barátot. A macskák faján belül is számos különböző fajta létezik, aminek jobb utána nézni még a vásárlás előtt. Ha már az interneten kutat az ember, akkor pedig a kinézet mellett megtalálhatja a második választási szemponthoz is az információkat, ami a természet. Nagyon fontos, milyen egy állat személyisége, milyen belső tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen annak illeszkednie kell a család elvárásaihoz. Hiába vesszük meg a teknősbékát, hogyha aktív társaságra és ragaszkodásra vágynánk, és érintést nem kedvelő, inkább hideg emberként sem biztosan a legközvetlenebb kutyafajta lesz számunkra a legjobb választás. A harmadik döntő pont pedig nem más, mint a tartás kérdése. Tehát hogy tudunk-e megfelelő környezet, életkörülményeket biztosítani az állat számára vagy sem. Sokan szeretnének például lovat tartani, de mindig előre kell gondolkodni: szükség lesz számára istállóra, legelőre, futtatóra és számos felszerelésre, gyógykezelésre és patkolásra is persze.

cornish rex macska1_2

Számunkra pedig Lulu volt az az állat, aminél minden feltétel teljesült. Nagy kertünk van, de sűrűn töltjük az időt a házban, így nem lenne jó, ha olyan állatot választunk, amelyik folyton távol van tőlünk. Emellett persze szeretjük is a macskákat, és minden pihepuha szőrös kisállatot is. Számomra nagy előny volt, hogy a macskák annyira nagyon nem szociális lények, így jobb esetben a munkában nem fognak megzavarni, ha otthonról dolgozom, másrészt a Cornish rex macska mégis egy kedvesebb, közvetlenebb fajtába tartozik, ami azért közelebb hoz majd minket. Emellett pedig kinézetében is igen megnyerő macska, de persze ez mindenkinek mást jelent.

Így került Lulu a családba: felkészülés a Cornish rex macska befogadására

Amikor világossá vált, hogy Lulu tényleg hozzánk költözik, akkor még számos dolgot elő kellett készítenünk, mielőtt még ténylegesen hozzánk került volna. Persze egy kutyával ennél jóval több is lehet, azért egy macskának is szüksége van bolhanyakörvre, orvosi állapotfelmérésre, etetőtálkára és alomra is. Ezek azért nem tesznek olyan jelentős összeget, mint valamilyen nagytestű vagy speciális állat gondozása. Sőt, a macskák remekül intézik el a higiéniai kérdéseket, hogyha nem a lakáson belül fognak élni, akkor nekik nincs is szükségük semmilyen higiéniai felszerelésre, amely szintén előnyös lehet sokak számára. Ezután pedig megérkezett maga Lulu a kis hordójában és szerelem volt első látásra.

Tapasztalataim a Cornish rex macskával

Nehéz tapasztalatokat levonni egy egész fajra nézve, hiszen egyetlen tagot ismerek közülük, azonban azt kell mondjam, a Cornish rex macska az egyik legszebb macskafajta, amit valaha láttam. Nem a klasszikus értelemben vett bolyhos cica, hanem egy nemes, egyenes tartású háziállat, aki ráadásul rendkívül szeretetteljes is, így én bátran merem ajánlani mindenkinek. Mi Luluval azóta elválaszthatatlanok vagyunk, de persze neki is kell egy kis magány és békés nyugalom mindenféle zavarás nélkül. A macskák nagyon sokat alszanak egy nap, akár 16-17 órára is kijöhet a pihenőjük, ami nem állandó, hiszen még sokszor eközben is élesen hegyezik a fülüket zsákmányra vagy potenciális veszélyforrásra számítva.

cornish rex macska1_1

Neked való-e a Cornish rex macska?

Habár a Cornish rex macska volt a cikk fő témája, mégis inkább csak Luluról sikerült mesélnem, róla már mindent tudni fogtok a későbbiekben. Azonban a legtöbben valószínűleg nem ezért vannak itt, hanem mert a Cornish rex macska fajtájáról szeretnének többet megtudni. Ezt könnyen megtehetik a Cornish rex macska feliratra kattintva itt rögtön a szövegben. Ez a link egy olyan oldalra vezet, ahol igen hosszú és részletes leírást találhatunk a macskáról. És persze fontos tudnia azt is egy újdonsült kisállattulajdonosnak, hogy mi fán terem az állat gondozása, így arról is kerestem egy rövid összefoglalót, hogy mi mindent kell egy macskához feltétlenül beszerezni. Ezek persze csak jó tanácsok, amiket azonban érdemes megfontolni és betartani. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy a macska a miénk, felelősséggel tartozunk érte,  és a mi feladatunk, hogy kényelmes és a lehető legteljesebb életet biztosítsuk a számára, ahogy ő is színekkel tölti meg a hétköznapokat a számunkra. Így összességében mégis azt kell mondanom, nekem a Cornish rex macska volt az igazi.

Amber Harrison

http://sellyejaras.hu