Előnyös az almalé fogyasztása?

Előnyös az almalé fogyasztása?

A válasz igen! Az almalé remek frissítő ital

Sokan szeretik a különböző gyümölcsléket, ami nem is meglepő. Remek frissítők ezek, amennyiben jó minőséget választunk. A száz százalékos gyümölcsléket ugyanis össze sem lehet hasonlítani a legtöbb boltban kapható gyümölcsös italnak csúfolt, sűrítményből és cukrozott vízből álló levekkel. Ami azonban az igazán jó ilyen italokat illeti, számos előnyük van. Egészen kicsi gyermekkortól fogyaszthatók, korhatár nélkül, mindenkinek jót tesz. Az én kedvencem az almalé, mert ez valóban tisztán a legtermészetesebb mind közül, még más gyümölcs ízesítésére sincsen szüksége, és tele van vitaminnal.

Az almalé a legevidensebb, ugye?

Persze, hiszen az országban igen nagy az almatermesztés aránya. Az alma nagyon jó lehetőség a termelőknek. Rengeteg terem belőlük, viszonylag kevés a hibás darab, bárhol megél. A feldolgozása is a legolcsóbb az összes termény közül. Nagy a kínálat tehát belőle, de a kereslet találkozik is ezzel az elvárással, hiszen rengeteg almás terméket találni a polcokon. Sok sütemény készül vele, nyersen is fogyasztjuk. Az almalén kívül kaphatjuk joghurt formában, a salátát is feldobja és különlegesebbé teszi. Tartósságának köszönhetően az év bármely szakaszán felhasználhatjuk. Ugyanúgy lehet egy nyári kellemesen hűvös gyümölcstorta összetevője, ahogy télen egy süteményé. A kissé semleges ízének köszönhetően bármilyen ételnek és italnak kellemes kiegészítője, nem tudnék olyan ételt mondani, amivel nem lenne jó páros. Az alma szuper gyümölcs, ami ráadásul nagyon egészséges is.

Az alma és az almalé jótékony hatásai az egészségre

Az alma magas flavonoid-tartalommal bír. A flavonoidok olyan növényi anyagok, amely antioxidáns hatással bírnak. Utóbbi kifejezést bizonyára sokan ismerik már, ez ugyanis a fiatalság egyik legnagyobb kulcsa, amely a sejtek káros oxidációs folyamatait semlegesíti. Fontos leszögeznünk azonban azt is, hogy ezek a az antioxánst tartalmazó flavonoidok legfőképp az alma héjában találhatóak. Ezért, ha önmagában fogyasztjuk az almát, és eddig megpucoltuk a fogyasztás előtt, ezentúl előnyösebb lesz, hogyha máshogy teszünk. Ezek az antioxidánsok név szerint: quercetin glycosid, phloretin glycosid, chlorogénsav, epicatechin. Az alma, így az almalé is remek immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Ezáltal télen igen nagy szüksége van rá a szervezetnek. Ilyenkor nem tudunk annyi idénygyümölcsöt fogyasztani, a Nap sem süt annyit, és ilyenkor csak a tartalékunkra számíthatunk, illetve a multivitaminokra. De nem lenne jobb valami természetes immunerősítő is? Erre jó az alma, amiből nyugodtan betárazhatunk vagy fogyaszthatjuk gyümölcslé formában. Már a mondás szerint is az alma fogyasztása az egészség kulcsa. Emésztésünket is segítheti. Magas rosttartalma jót tesz az emésztőszerveknek és segíti azok helyes működését. Az anyagcserefolyamatok fontos szerepet játszanak az ember életében, ezért még akkor is érdemes extrán odafigyelni azokra, hogyha tökéletesen működnek. Székrekedésre és hasmenésre is remek természetes orvosság, ami ráadásul még jóízű is, ezt a legtöbb orvosság nem mondhatja el magáról, ha jól belegondolunk. Kisgyerekek számára ezért olyan jó, hiszen ők kifejezetten nehezen veszik rá magukat az orvosság bevételére, ezért egy alma vagy almalé fogyasztása sokkal kevesebb problémával járhat a szülő számára, mint más esetekben. A cukorbetegség megelőzésében is fontos szerepet játszik az alma fogyasztása. Hát nem lenyűgöző, mennyi mindenre jó egyetlen gyümölcs? Ezért érdemes mindennap elrágcsálni egy almát vagy egy doboz almalét meginni, ami 100%-os.

Az almalével jól járunk

Szerintem magáért beszél a fentiek alapján, miért is érdemes az almalé fogyasztása, és általában mindenféle almás termék. Segít az egészség megőrzésében, finom, és még ráadásul az ára is jó, emellett a magyar termelőket is támogathatjuk a vásárlással. A kérdés már csak az, hol vásárolhatunk jó minőségű almalét, erre is van ötletem, és az alábbi linken meg is tehetjük ezt. A Simon Gyümölcs almaléje finom, 100%-ban az adott gyümölcsöt tartalmazza és biztosan tudjuk, hogy jó helyről rendelünk, hogyha ezt a terméket és oldalt választjuk. Hogyha jobban be szeretnénk tárazni, akkor nem csak az almalét érdemes itt beszerezni, hanem egyéb finomságokat is, feles diót, almát, céklalét, epret. Amíg még jó idő van, és teljesen friss gyümölcsöt kaphatunk, addig érdemes többet enni belőlük, de persze télen is finomabb csemege lehet egy-két darab. Én nem egyszer rendeltem már innen, és mindig nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatás gyorsaságával és gördülékenységével. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek fontos az egészsége és a kiegyensúlyozott táplálkozás. Itt biztosan a legjobb minőségű terméket fogjuk kapni alacsony áron. Úgyhogy nincs más hátra, mint megtenni a tétjeinket az oldalon, és belekóstolni egy igazán friss és minőségi almalébe.

Remélem, ez a kis írásom több ember kedvét meghozta az alma fogyasztásához, hiszen tényleg egy nagyon előnyös gyümölcsről beszélünk, aminek a mai fogyasztása lehet a holnap egészsége.

Amber Harrison

http://sellyejaras.hu